De 1ste 3 weken

Na een laatste maand met extra veel voorbereidingen was er op zondag 30 mei ons afscheid bij Pont 13 aan het IJ. De zon scheen en iedereen toonde enthousiast over de locatie. Nog een dikke week, dan zouden we echt gaan…..

Pantera bij Pont 13

Dinsdag 8 juni hadden we alles ingepakt, ons huis leeggetrokken en schoongemaakt en vertrokken we richting de Pantera in Zaandam voor ons 1ste nachtje aan boord. Na een afscheidslunch wederom bij Pont 13 vertrokken we richting IJmuiden. Voor ons allebei was het een speciaal moment toen de sluisdeuren open gingen en we de zee voor ons zagen schitteren; nu ging het echt beginnen!!

De 1ste weken waren bekend terrein van eerdere vakanties en langzaamaan bouwden we al reizend weer wat routine op. In Scheveningen nog wat inkopen gedaan en toen via Zeeland richting België en Frankrijk. Het is heerlijk om veel buiten te zijn ook al is het op een gegeven moment qua temperatuur nog wat aan de koude kant.

Ankeren in Zeeland

Vanaf St. Valery en Caux is alles nieuw als we oversteken naar Cherbourg. Onze 1ste nachtelijke doorvaart. Het is onbewolkt met een bijna volle maan en tot 23.00 uur nog wel enigszins licht. Daarna donker en bij het 1ste licht de volgende ochtend gaan we voor anker in de kom voor de haven van Cherbourg.

Nachtelijke aankomst Cherbourg

Cherbourg bevalt goed; veel terrasjes en een “plage vert” voor de haven, dat wil zeggen een grote grasvlakte waar Cherbourgenaren van de zon genieten; er wordt gevoetbald en geskated op de skatebaan, er zijn mooi aangelegde borders en een beeld van Napoleon te paard.

Bij vertrek uit Cherbourg worden we plotsklaps omringd door een tiental dolfijnen. De 1ste die we tegenkomen! Helaas geen foto…… Na een tussenstop in Diélette steken we tussen de Kanaaleilanden door over naar Lézardrieux. Helaas mogen we de Kanaaleilanden niet op vanwege Corona. De eilanden zijn gesloten. Wel hebben we even ons Britse gastenvlaggetje gehesen.

Nu zijn we dus in Lézardrieux waarvandaan we de komende dagen westwaarts gaan naar Brest. Daar zullen we wachten op een goed weervenster om over te steken naar A Coruña in Spanje.

5 reacties

  1. Hoi wat leuk allemaal om te lezen. Even allemaal opgezocht waar het ligt en dat van die dolfijnen, echt leuk. Jullie zien nog eens wat. Ik nog een weekje werken en dan ook vakantie.
    Ik blijf het volgen, doei

  2. Hoi Nobilé en Mullie,
    Wat leuk om op deze manier een indruk te krijgen van jullie reis.
    Fijn dat het goed gaat. Bretagne is ook mooi hé met die droogvallende haventjes; ik heb er ooit gekampeerd.
    Hoop dat de oversteek naar A Corona soepel gaat, de wind jullie goed gezind is/ jullie de goede wind kozen….:-)
    hartelijke groet,
    Carla

  3. Ik zie dat je in Aber Wrach ligt nu, tof.
    Veel plezier met de oversteek naar Spanje.
    Ik heb al weddenschappen over jullie weatherwindow.

  4. via Marian en Derk vernam ik dat jullie weer aan een avontuurlijke reis bezig zijn. Veel succes en plezier! Groetjes, Heleen Nossent

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *